1. Registratie


Vanaf januari is de registratie van de Columbus Trophy geopend. Inschrijven om deel te nemen aan de Columbus Trophy is mogelijk door het registratieformulier in te vullen. In dit formulier wordt gevraagd naar enkele bedrijfsgegevens en persoonlijke contactgegevens. Daarnaast ontvangen wij graag een korte motivatie waarom jij denkt geschikt te zijn als Columbus Trophy kandidaat. De registratie sluit op vrijdag 30 april 2021.
Week 1 t/m week 17 | maandag 4 januari t/m vrijdag 30 april


2. Kandidatenselectie


Uit de binnengekomen registraties wordt door de organisatie een selectie gemaakt. In week 18 neemt de organisatie contact op met alle ingeschreven kandidaten en hoor je of in de race bent voor de Columbus Trophy. Als je nog in de race bent, dan plannen we meteen een Skype call met je in.
Week 18 | maandag 3 mei t/m vrijdag 7 mei


3. Skype gesprek


Vanaf het moment dat je officieel Columbus Trophy kandidaat bent, heb je nauw contact met de organisatie. Tijdens het ingeplande Skype gesprek krijg jij de kans om meer te vertellen over hoe je op het idee bent gekomen van je concept, de visie achter je concept en je doelen voor de toekomst. Ook ontvang je van ons meer toelichting over het verloop van de competitie.
Week 19 t/m week 21 | 10 mei t/m 28 mei


4. Voorronde


Nadat de organisatie alle Skype gesprekken heeft gevoerd en gebundeld, bekijkt het bestuur de informatie en maken zij een voorselectie. Op woensdag 2 juni ontvang je bericht of je door de voorronde bent gekomen. Als jij door de voorronde bent gekomen ontvang je direct de briefing voor twee opdrachten. De eerste opdracht is het maken van een korte video waarin je 3 vragen beantwoordt. De tweede opdracht betreft het maken van een factsheet over jouw bedrijf en concept. De door de kandidaten aangeleverde factsheets worden grondig bekeken door de jury en helpen hen besluiten wie er tot de finalisten behoort. De deadline voor het aanleveren van de beide opdrachten is maandag 14 juni 2021.
Week 22 t/m week 24 | Donderdag 3 juni t/m woensdag 16 juni


5. Downsizing jurymeeting


Nadat alle kandidaten de benodigde informatie hebben aangeleverd vindt de Downsizing jurymeeting plaats. Tijdens deze bijeenkomst bekijkt de jury de factsheets en video’s. De juryleden zullen alle kandidaten beoordelen met punten en feedback. Na deze juryronde worden de finalisten in de vorm van een TOP 10 bekend gemaakt.
Week 25 | vrijdag 25 juni


6. Bekendmaking finalisten


Alle deelnemers krijgen in week 26 bericht over de uitslag van de Downsizing jurymeeting. Hoor jij bij de TOP 10? Dan krijg jij meteen een nieuwe opdracht. De inhoud van de opdracht ontvang je bij het bekendmaken van de uitslag. De deadline voor het aanleveren van de finale opdracht is woensdag 18 augustus 2021.
Week 26 t/m week 30 | Maandag 28 juni t/m woensdag 18 augustus


7. Finale bijeenkomst


De TOP 10 presenteert zich op deze dag live aan de Columbus Trophy juryleden. Hier heb je de kans om je persoonlijk voor te stellen, je product of dienst te presenteren en de jury te overtuigen dat jij dé winnaar van de Columbus Trophy bent. De volledige invulling en informatie van deze finale bijeenkomst Na de finalemeeting worden de winnaar en de tweede en derde plaats bekendgemaakt. Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 27 augustus 2021 in Maastricht.
Week 34 | vrijdag 27 augustus


8. Beurs & Uitreiking


De TOP 10 krijgt tijdens de driedaagse horecavakbeurs BBB Maastricht een eigen stand aangeboden. In 2019 telde BBB Maastricht 15.000 bezoekers. Tijdens deze beurs krijg je de kans om vele horecaprofessionals te ontmoeten en je bedrijf te promoten. Tijdens de eerste beursdag op maandag 11 oktober, wordt de winnaar van de 18e editie van de Columbus Trophy bekend gemaakt. De top 18 wordt uitgenodigd om op dinsdag 12 oktober gezamenlijk te evalueren over hun deelname aan de Columbus Trophy.
Week 41 | maandag 11 oktober - woensdag 13 oktober