Finalisten

Columbus Trophy 2020KRUSH

Winnaar

KRUSH werd opgericht in 2018 door Heidi Alemans, zij had een missie: Let's Rescue Food.
1/3 van ons voedsel verdwijnt al bij de fabrikant de in de afvalcontainer omdat het niet aan onze schoonheidseisen. Dit voedsel is daarentegen nog zeker goed voor consumptie en daarom is de mssie dan ook dit voedsel van de verbrandingsoven te redden. Fruit wat niet perfect is, noten en zaden die zijn gebroken en noem het maar op. De producten liggen op dit moment al bij verschillende hotelketens.

Bezoek de website

MoldBrothers

2e plaats

Wij zijn twee broers die vanuit een gezamenlijke passie en interesse zijn begonnen met ondernemen. Joost studeert Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch en Stijn studeert Entrepreneurship aan Team Academy in Amsterdam. Door onze krachten te bundelen kwamen wij op het idee dat het maken van gepersonaliseerde foodmallen een mooi project kon worden. Uiteindelijk zijn wij vanuit dit idee onze eigen onderneming gestart: MoldBrothers.

Bezoek de website

Willicroft

3e plaats

Wil je eten op een plantaardig dieet maar wil je niet kaas opgeven? Willicroft heeft hiervoor de oplossing, zij hebben namelijk kaas ontwikkeld welke op een plantaardige basis wordt gemaakt. Met roots in het tradititionele proces van kaas maken wisten zij deze technieken toe te passen en plantaardige kaas te ontwikkelen. De kaas is daarmee niet alleen dier vriendelijk maar ook planeet vriendelijk. Op deze manier kunnen we blijven genieten van kaas en ons steentje bijdragen aan klimaatvriendelijkheid.

Bezoek de website

Davai

Begonnen in hun studententijd en nu 2 jaar later uitgegroeid tot een groot bedrijf. Davai maakt Dumplings op een plantaardige manier en wil na België de rest van Europa veroveren met hun veganistische dumplings. Elk product dat wordt gemaakt moet lekker, leuk en plantaardig zijn en met die 3 ingredienten zetten zij een mooi en sterk product in de markt.

Bezoek de website


Pearl

Het begon hoog in de lucht bij KLM. Hier was blijkbaar veel vraag naar cocktails in de first class, maar hoe ga je al deze ingrediënten meenemen en hoe ga je er voor zorgen dat iedereen weet hoe een cocktail in elkaar zit? Pearl komt met de oplossing, cocktail parels die welke je aan je drankje toevoegt, de gast laat doorprikken en je hebt de beleving van een cocktail in een handomdraai. Naast dat het in een vliegtuig praktisch is, kan het natuurlijk in de drukke horecatent ook niet onderbreken.

Bezoek de websiteTrue Food Flavours

True Food Flavours zijn natuurlijke groentenpoeders om jouw maaltijden en gerechten meer smaak én kleur te geven. Gemaakt van 100% groente. Dus 100% puur. Wij drogen en vermalen: Wilde Spinazie, Sjalot, Gepofte Knoflook, Witte Champignon, Rode Biet en Knolselderij. Lekker he? Hoe gebruik je de poeders? Is je soep net te flauw? Niet meer met wat extra Sjalot. Frietjes worden nóg lekkerder met wat Knolselderij erover gestrooid. Een gezonde powershake maak je binnen een handomdraai met een schepje Wilde Spinazie. Écht kruidige kruidenboter maak je met Gepofte Knoflook. En je zult versteld staan van wat een beetje Witte Champignon met de smaak van jouw risotto doet. Trouwens, die gegrilde pompoen ziet er ineens wel heel chique uit afgetopt met wat Rode Biet.

Bezoek de website


Zzinga

Bij Zzinga, maken ze verfrissende honingcider bier. Met als motto: "Honey for the people, flowers for the bees veroveren zij een nieuw segment in de cider markt. Begonnen in Zuid Tirol en geinspireerd op Mede (honing wijn) wat het oudste alcoholische drankje ter wereld is. Fabian & Elias gingen Europa hier mee rond en zijn in Wageningen neergestreken. Het drankje is naast lekker ook natuurlijk en bevat een grote biodiversiteit.

Bezoek de website


SauerCrowd

Zuurkool kennen we allemaal maar wist je dat hetzelfde proces vroeger ook voor andere rauwe producten werd gebruikt. SauerCrowd started the Corwd in order to make people aware of the way our food is produced.

Bezoek de website


HipTray

HipTray maakt de bellytray nog funtioneler dan dat deze nu al is. De HipTray kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. De HipTray kan daarnaast dienen als reclame zuil tijdens een evenement. Terwijl je rond gaat met de HipTray staat op de voorkant het logo van je bedrijf en zullen mensen je daarom gelijk herkennen. Daarnaast biedt dit product verschillende mogelijkheden voor inzet bakken welke te gebruiken zijn om met verschillende hapjes, drankjes, ijsjes, e.d. rond te gaan.

Bezoek de website


Flexitarian Bastards

Deze groep enthousiaste mannen maken lekkere charcuterie van plantaardige ingrediënten. Met een achtergrond in de voedselindustrie en als slager weten zij alles van vlees en zijn met deze kennis gaan werken aan de charcueries.

Bezoek de website