Top 20 van de Columbus Trophy bekend

Top 20 internationale kandidaten Columbus Trophy bekend

 

Het jurytraject van de 11e editie van de Columbus Trophy is in volle gang. Op donderdag 28 augustus jl. selecteerde de vakjury een 20-tal succesvolle jonge ondernemers in de gastvrijheidsindustrie, die de komende maanden zullen meedingen naar de prijs.

 

Columbus Trophy

De Columbus Trophy (www.columbustrophy.eu) is een aanmoedigingsprijs, welke ieder jaar wordt uitgereikt aan een succesvolle ondernemer die actief is als leverancier aan de hospitality, of een innovatief hospitality concept ontwikkeld heeft. In tegenstelling tot vergelijkbare awards in Europa, focust de Columbus Trophy niet alleen op het product of de dienst, maar vooral op de ondernemer er achter. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige ‘drive’ en een groot potentieel, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trophy is er, om juist die ondernemers een steuntje in de rug te geven en ze te stimuleren om door te zetten.
In de afgelopen 10 jaar is de Columbus Trophy volwassen geworden. Het begon als een regionale prijs in Zuid-Nederland maar ondertussen dingen bedrijven uit alle hoeken van Europa mee naar deze felbegeerde prijs. Niet alleen ontvangt de winnaar internationale erkenning, maar ook een aanmoedigingsprijs van € 2.500,-. Dit jaar kwamen meer dan 50 aanmeldingen binnen en werden uiteindelijk 20 bedrijven genomineerd.
De Columbus Trophy wordt gesponsord door LIOF (hoofdsponsor), Mise en Place, Gulpener Bierbrouwerij, MECC Maastricht en Van Drie Group.

 

Top 20 kandidaten
De geselecteerde 20 kandidaten zullen een vragenlijst beantwoorden, een motivatiebrief schrijven en hun CV aanleveren. Vervolgens wordt door de vakjury een 10-tal finalisten gekozen. Deze finalisten reizen in november naar Maastricht, om zich te presenteren aan de jury.

 

LIOF, hoofdsponsor van de Columbus Trophy, heeft 2 wildcards te vergeven. De bedrijven die deze wildcard ontvangen, zullen zich direct bij de top 10 voegen. De 10 finalisten krijgen de kans zich te presenteren in het Experience Center van Food Executive Europe (FXE), dat zal plaatsvinden op 9 en 10 februari 2015 in Maastricht. Daar zal ook de winnaar van de 11e editie van de Columbus Trophy bekend worden gemaakt.

 

Food Executive Europe (FXE)
Food Executive Europe (www.foodexecutive.eu) is een uniek event voor ‘decision makers’ uit de Europese gastvrijheidsindustrie. Het vormt een platform voor netwerken, waarbij het delen van kennis en ervaringen centraal staat. Tijdens de tweede editie van FXE, op 9 en 10 februari 2015 in Maastricht, wordt een 1.000-tal deelnemers verwacht uit de catering, hotel, foodservice en (hotel management) educatie branche.

 

Top 20 Kandidaten

 

Bedrijfsnaam Ondernemer Land Product / Dienst
Biotrans Nordic Fritz Schneider DK Foodwaste processor
EattoMeet Matthijs Otto NL Aanschuif-dinerconcept in de horeca
Eiliny Ruud Zanders NL Vleesvervangers op basis van ei
Flammkuchen Alex Klein NL Food concept uit de Elzas
Freefii Konstantin Filtschew DE Wifi-concept in Duitse horecagelegenheden
Friet Filter Winfried van Roessel NL Filter voor friteuses
Ico Catering Ismail Curneyt Oktay UK Honeyspoon
Leroy Holland Loek van Rooij NL Waterfles met LED-verlichting
Inscentives Europe Michel Andeweg NL Design bedrijfsgeur concept
Miracle Ice Henk Prenger NL Binnen 2-3 minuten ijs maken in de Ice Pan
Momice Rutger Bremer NL Mobiele website voor evenementen
Oaky Lars Jonker NL Web-applicatie voor hotels
RestOCheck Igor Sleuwaegen BE Applicatie en dashboard om gasttevredenheid te meten&managen
Screenrent Dirk Roswandowicz DE Verhuur van (LED)schermen
SOK Organisatie Jeannine Sok NL Gastologie Bordspel
Stabletable Sven Henningsson SE Zichzelf stabiliserende tafels
Tuck-Tuck Stephan Di Gallo CH Mobiel catering concept
V2C Gin Ad Pfennings NL Dutch Gin
Variosmart Michiel Savelsbergh DE Running water everywhere
Winestep Richard van Leest NL Winetrade & promotion platform for professionals

 

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Leave a Comment